מנעולים וכספות

הכספות שומרות על התכולה שלהן מפני גנבים, על מנת למנוע מהם גישה אנו מתקינים על דלתות הכספת מנעול. יש סוגים שונים של מנעולים השונים בצורתם, באופי הפעולה שלהם וברמת ההגנה שלהם, אולם מנעול כספת וכל שאר המנעולים בעלי מטרה אחת והיא לנעול את הכספת. בדרך כלל כל סוג של מנעול כספת ורמת ההגנה שלו מותאם לכספת עליה הוא מותקן. מנגנוני הנעילה משוכללים יותר מכילים מלכודות פנימיות להגנה בפני ניסיון פריצה. יש חשיבות רבה להתאים את סוג המנעול לסוג הכספת וייעוד השימוש, כך תבטיחו שאכן מנגנון הנעילה יתמודד בפני פריצה כפי שאתם מצפים ממנו. מנגנוני הנעילה מתחלקים ל 4 קטגוריות עיקריות שהם נעילת מפתח, נעילת קומבינציה מכאנית, נעילת קומבינציה אלקטרונית ומנגנוני נעילה ביומטריים. על סוגי המנעולים השונים  נרחיב בהמשך.

 

על מנעול כספת וקצת יותר

כפי שציינו יש 4 קבוצות עיקריות של מנגנוני נעילה לכספות כאשר כל סוג של מנעול כספת שונה מהאחר באופן הנעילה או הפתיחה שלו אך בפועל כולם בעלי מטרה משותפת והיא לנעול את מנגנון הבריחים או את הדלת של הכספת ולמנוע את פתיחתה. חשוב לבחור את המנעול שמתאים לנו ביותר גם מבחינת הנעילה וגם מבחינת אופן השימוש בו. אלו קבוצות המנעולים:

 

  • מנעול מפתח

 

הפתרון הוותיק ביותר ובעל השינויים המשמעותיים ביותר, מאז ומעולם מנעולי מפתח היום בשימושים נרחבים, החל מנעילת שערים, דלתות, תיבות וכמובן כספות. מנגנון המנעול בנוי על עיקרון יחסית פשוט, במנעול יש פחיות, פינים, כדוריות וכדומה המתאימות רק למפתח אחד, על ידי הכנסת המפתח המתאים מתאפשר הסיבוב שלו בחור המנעול ובכך לבצע את משיכת הלשונית כלומר את פתיחת המנעול. 

 

  • מנעול קומבינציה מכאנית

 

גם מנעול מסוג זה הינו ותיק מאוד ונחשב לאמין ביותר. בעזרת חוגה מסובבים לוחיות פנימיות, כאשר הלוחיות מסתדרות בהתאמה ניתן לבצע את פתיחת המנעול. ישנם כמה סוגים של מנעולי קומבינציה אולם כולם עובדים על אותו עיקרון.

 

  • מנעול קומבינציה אלקטרונית

 

להבדיל מהקומבינציה המכאנית בה מסובבים דיסקיות' במנגנון אלקטרוני יש צורך להקיש צירוף מספרים על מנת לשחרר את לשונית המנעול. יש מגוון גדול של סוגי קומבינציות אלקטרוניות, חלקן פשוטות וחלקן בעלות אפשרויות מתקדמות כגון השהיית פתיחה, מידור משתמשים ועוד.

 

  • מנגנון נעילה ביומטרי

 

הטכנולוגיה לא פסחה על מנגנוני הנעילה בשיטה זו מותקן סורק במקום לוח מקשים או חוגת קומבינציה. ורק בעזרת טביעת אצבע או סריקת רשתית תוכלו לפתוח את הכספת. 

אנו מבינים שיש לא מעט סוגים של מנעול כספת, חלקם מכאנים וחלקם אלקטרונים, כל מנגנוני הנעילה פועלים על עיקרון אחד משותף והוא למנוע מאדם לא מורשה את פתיחת הכספת. עיקרון ההפעלה אולי שונה אולם עיקרון הפעולה הוא אחיד לכולם, ברגע שיש לפותח את הסיסמה או המפתח ניתן להסיט את לשונית המנעול.

איזה מנגנון מומלץ?

כאמור יש לא מעט אפשרויות לנעילת הכספת אך השאלה האמיתית היא מי מהם הוא המנגנון שעדיף לנו לשימוש? ובכן התשובה אינה חד משמעית ואנחנו צריכים לבחור את המנעול שנוח לנו לשימוש וקל לנו להפעיל. אין טעם בהתקנת מנעול כספת שמקשה עלינו את הפתיחה שלו, ממש כמו שלא נתקין מנעול פשוט מידי על כספת שמאחסנים בה חפצים יקרי ערך. התאמת המנעול צריכה לענות על 2 הצרכים העיקריים, נוחות הפעלה והגנה מתאימה.